A jó megjelenés alapja, az öltöny

  Show all

  Miért figyeljen oda a megjelenésére?
  Miért fontos a külső benyomás?

   

  Az emberek többségének fontos a külseje, a megjelenése. Fontos, hogy mit mutat mások felé, hogy kellemes, jól ápolt ember benyomását keltse.

  Önnek mennyire fontos a megjelenése?

  Természetes emberi tulajdonság, a tetszeni akarás. Ez lehet ösztönös, azonban lehet a szocializáció részeként belénk kódolt magatartás-minta is, a társadalmi elvárásoknak való, megfelelési kényszer.

  Szocializáció és stílus

  Amennyiben végig gondolja, hogy természetes-e az Ön számára, hogy bizonyos alkalmakra, bizonyos ruhákat vesz fel, vagy gondolkodnia kell azon, hogy az edzőterembe zakó, férfi ing, nyakkendő, mellény, nadrág-e a megfelelő öltözet, vagy sportruházat, akkor láthatja, hogy ezek automatikus választások, azaz kódolt dolgok. Már gyermekkorban elsajátított tény, hogy a csinos, ápolt külső jutalmat érdemel, minimum egy mosolyt és kedvességet.

  Tehát, a külső megjelenést, a család és a barátok is befolyásolják. Az igényesség kialakulásában nagy szerepe van, a környezete elvárásainak. Szintén a szocializáció során elsajátított ismeretek, hogy a külső megtart, illetve eltaszít embereket. Talán még emlékszik bizonyos divat korszakokra, mikor is együttesekhez, eszmékhez való hovatartozását fejezte ki ruházatával. Amint csökkent a rajongása, ez az öltözékén, valamint az ahhoz kapcsolódó tárasasághoz való kötődésében is megmutatkozott.

  Divat és elvárások

  Ön is hordott, fekete póló, pulóver, férfi ing és fekete nadrág összeállítást és egyszer csak Önnek is elkezdett színesedni a póló, ing, pulóver, nadrág viselete?

  A fentiekből kitűnik, hogy többnyire természetes a tetszeni akarás, a külső kép kialakítása, befolyásolása. A külsejével kommunikál, információt közöl Önmagáról. Ideális esetben a külcsín és a belbecs képe egyező.

  Önismeret és öltözködés

  Amennyiben az önismerete megfelelő, akkor könnyű lesz a személyiségéhez illő ruhadarab kiválasztása.

  Az öltöny vagy a zakó, férfi ing, mellény, nyakkendő, nadrág összeállítás nagyon elegáns, és meggyőző, de kizárólag akkor, ha tudja viselni. Amennyiben Öntől idegen ez az összeállítás, ha irtózik az öltöny viselettől, akkor valószínű, hogy ez látszani fog a megjelenésén.

  Vannak sportosabb, lazább öltöny darabok is, melyben, lehet, hogy nem érzi magát feszélyezve.

  Ha az esemény, nem annyira formális, akkor a zakó és galléros póló is kitűnő megoldás lehet. A lényeg, hogy a személyiségéhez illő öltözéket válasszon. Hiszen a jól öltözöttség egyik kritériuma, hogy hiteles legyen.

  Látogasson el a TABOO Férfi Öltöny webshopjába és válogasson.

  Makádi Liza

  Taboo – Éld meg a vágyaidat!

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé.